Слава Україні!!!

Слава Україні!!!

середа, 18 лютого 2015 р.

Східна барикада Європи


Європа…Останніх півроку це слово на устах в кожного українця. Саме під проєвропейськими гаслами розпочалася Революція гідності як протест проти відмови від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, але поступово боротьба за тіснішу інтеграцію з ЄС переросла у справжню війну за українську незалежність та самостійність, право вибору власного шляху розвитку, демократичні цінності та верховенство права. Повалення злочинно-авторитарного режиму Януковича в Україні стало справжнім викликом та серйозним ударом для Росії. Адже сам факт альтернативного розвитку пострадянської країни, яка стала на шлях серйозних реформ, та подолання корупційних схем зводив нанівець усі плани Кремля щодо реанімації СРСР в оновленому Митному союзі. Дистанціювання Києва від участі в новому геополітичному проекті Путіна позбавляло Москву монопольного права позиціонувати себе як лідера слов’янського світу. Подальша інтеграція Києва з Брюсселем означає модернізацію української економіки, позбавлення її енергетичної залежності від Газпрому, а отже, і послаблення політичного тиску.
Саме тому після провалу плану «А», який передбачав «злиття» України руками Януковича і «Сім’ї», доведення її до дефолту,  втягнення Києва в Митний Союз, Кремль перейшов до плану «Б» - відкритої військової агресії з метою придушення української революції. Анексія Криму стала превентивним заходом, аби не допустити НАТО на півострів, дозволивши США повністю контролювати Північне Причорномор’я. Ставка робилася на розпалювання антиукраїнських настроїв в російськомовних регіонах.
Таким чином «холодна війна» перейшла в нову фазу, а залізна завіса, яка колись пролягала через Німеччину, змістилась на Схід. Зусиллями українського народу наша держава перетворилась на Східну барикаду Європи і зовсім не в географічному плані, а насамперед в цивілізаціно-політичному. Небесна сотня, яка загинула за наше з вами право на вільне життя, продовжує поповнюватись істинними героями, які віддають своє життя зараз на Донбасі, захищаючи Україну від східних орд, якими Кремль намагається зруйнувати нашу незалежність та відібрати у нас право на свободу та життя. Але ніякий путінський криміналітет не може протистояти силі української нації, яка народжується та дорослішає на наших очах. Нації, яка за півроку зуміла пересунути кордон свободи зі своїх західних терен на східні. Україна перестає бути об’єктом міжнародних відносин і поступово перетворюється на їхнього суб’єкта, адже лише наша держава, наш народ змогли кинути виклик путінській Росії, тоді як "найсильніші світу цього" продовжують домовлятися та висловлювати стурбованість.
 Здавалось би ми самотні в цій нерівній боротьбі, але варто пам’ятати, що, якщо ми самі не відстоюємо своє право на життя,  - цього не зробить ніхто, така ціна української незалежності, наша сила в єдності, і немає значення, якою мовою ти розмовляєш, чи в якій частині нашої великої України ти живеш, головне – це Україна, будьмо гідні тих, хто віддав своє життя за нашу з вами незалежність, і тих, хто продовжує відстоювати Східну барикаду Європи, кордон свободи і права на вільний розвиток, незалежно від політичних чи релігійних переконань. Слава Україні, слава істинним героям нашої держави, яких ми так багато отримали в цей важкий час.
Прийдун Степан

Немає коментарів:

Дописати коментар